Home » European Citizenship-Dublin

Intézmény elérhetőség 

  • Fóti Fáy András Általános Iskola
  • Cím: 2151 Fót Fáy András tér 1.
  • Telefon: +36 27 537 620
  • Email: titkarsag@fot-fay.hu
  • OM azonosító: 032347
  • Intézményvezető: Kakuk Zsolt 
  • Telefon: +36 30 243-8269 
  • Email: igazgato@fot-fay.hu 

KRÉTA

e-ügyintézés

European Citizenship-Dublin

2023 márciusában iskolánk 10 diákja 2 kisérőtanárral Dublinba utazott és vett részt az Erasmus program által kínált diákmobilitás programon. Témánk a European Citizenship avagy Uniós ismeretek és az együttműködési készségek fejlesztése volt.

Az utazást megelőzően több alkalommal ültünk össze és készültünk elméletben a kurzusra, hiszen maga a téma, akármennyire is a mindennapjaink része, nem ismert a tanulók számára.

Elérkezett az utazás időpontja, ami némi nehézségek után egy esti járattal valósult meg, így hajnalban érkeztünk meg Dublinba, ahol a DCAS képviselői vártak minket és vittek a szállásunkra. Az első reggelinket követően verőfényes napsütésben a várossal ismerkedtünk, idegenvezetőnk megmutatta nekünk a tájékozódási pontokat, főbb látnivalókat és az iskolát is ahol délután kezdődött a kurzus. A diákok különböző projekteken dolgoztak az EU témájában, mint jog, politika, gazdaság, tagországok. Voltak közösen megoldandó feladatok, de előfordult, hogy önállóan a városban kellett projekteket megvalósítani. Nagyon sok lehetőségük volt az angol nyelvtudásukat fejleszteni és kipróbálni az anyanyelvi környezetet.

A szabadidőnket magunknak szerveztük, számos ingyenes programlehetőség állt rendelkezésünkre. Ellátogattunk a Phoenix Parkba, közelről csodáltuk a természetet és a szarvasokat.

 

Elsétáltunk a Guiness gyár mellett, fotózkodtunk Molly Melon szobrával, miután megnéztük a Dublin Castle lenyűgöző termeit és körbejártuk a várat. Nem hagytuk ki az Éhezők szoborcsoportját sem, az Ír Nemzeti Galériát. Elsétáltunk a St. Stephen’s Green Parkba és megtekintettük Oscar Wilde szobrát. Itt már utolért bennünket az ír időjárás és egyre többször áztunk meg, de ez a kedvünket nem szegte továbbra sem.

 

 

 

 

 

 

 

 

A hétvégén nem volt oktatás itt sem, így a szabadidőnkben a Howth félszigetre kirándultunk, ebédünk fish and chips volt, túráztunk a tenger felett és ismét csodás emlékekkel lettünk gazdagabbak.

 

 

A szállásunkon a nyelviskola diákjaival laktunk, akik a világ különböző pontjairól érkeztek. Esténként a közösségi programokon belül, énekeltünk és jókat beszélgettünk.

 

Utolsó nap reggeli után a Trinity College-ba vezetett az utunk. Ez Dublin legrégebbi és legnagyobb egyeteme, talán a legszebb is. Az egyetem kertje igazi turisztikai látványosság. Gyönyörű impozáns épületek, gondozott kert, óriási tulipánfa, professzorok szobrai. Nincs az a diák, aki ne játszana el a gondolattal, hogy milyen lehet itt tanulni.

A tanfolyamon az összefoglaló feladatok következtek, majd a részvételi oklevél átvétele után egy utolsó séta a városban, mert a visszautunk nagyon korai órára esett, így az utolsó napunk utazással telt.

Összességében nagyon nagy lehetőség volt ez a diákok részére, a visszajelzéseik alapján hasznos és izgalmas élményekkel teli 6 nap volt.

Részletes blogunkban olvashatnak:

https://erasmus-in-dublin-2023.webnode.hu/

Beszámolót készítette: Beke Kornélia és Bokros Éva

Fitplaster HUngary Kft Iskolafesték program
2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Jelen vagyunk a jövőben