Home » Erasmus+

Fóti Fáy András Általános Iskola 2151 Fót Fáy András tér 1.

OM azonosító: 032347

Telefon: +36 27 537 620 Telefon: +36 30 244 0824 | E-mail: info@fot-fay.hu

Fenntartó: Dunakeszi Tankerületi Központ

2120 Dunakeszi Állomás Sétány 4. +36 27 795-206 E-mail: dunakeszi@kk.gov.hu

Könyvtár

Erasmus+

 

 

A FÓTI FÁY ANDRÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA AKKREDITÁLT ERASMUS+ KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNY LETT!

Iskolánk Erasmus-csoportja 2020. októberében a Dunakeszi Tankerület hozzájárulásával elkészítette és beadta az intézmény Erasmus+ köznevelési akkreditációs pályázatát a 2021-2027-es időszakra.

Ennek az új pályázati formának az a sajátossága, hogy a pályázó intézmény 5 évre szóló programtervet készít az intézmény pedagógiai munkájának fejlesztésére. Elfogadás esetén erre az időszakra akkreditációt szerez, hogy a célok elérésére irányuló tevékenységekhez rugalmasan, egyszerűsített formában költségvetési igényt nyújthasson be az Európai Bizottsághoz (illetve a Tempus Közalapítványhoz). Iskolánk még soha nem pályázott ilyen típusú rendszerben, ezért nagy eredménynek tartjuk, hogy a 2021. februári eredményhirdetés szerint országos 8. helyen szereztünk Erasmus-akkreditációt.

A pályázat elkészítésének folyamata:

Alapos helyzetelemzés és igényfelmérés után közös döntéssel alakultak ki azok a csomópontok, amelyek a célok megfogalmazását segítették.

Pedagógiai céljaink:

  1. Integráció-inklúzió, tanulók közötti együttműködés
  2. A tanulói együttműködés fejlesztése
  3. Módszertani megújulás
  4. Szervezeti célok, pedagógiai-szakmai fejlődés

A fenti célokat részcélokra bontottuk, és elkészült a megvalósítás ütemterve is. Idén májusban kellett beadni a költségvetést is elfogadásra, amelyben 8 pedagógus-mobilitást és egy csoportos diákmobilitást tervezett meg a pályázatíró csoport. Minden mobilitás európai országban megtartandó pedagógustovábbképzésre vonatkozik, amelynek elvégzése a remények szerint hozzájárul ahhoz, hogy az ott elsajátított ismeretek és készségek beépüljenek az intézmény pedagógiai gyakorlatába.

Augusztus végén kaptuk kézhez a költségvetés elfogadásáról szóló döntést. A pedagógusok jelentkezhettek a mobilitásokra, illetve elindult a diákok mobilitásának szervezése is. Ez egy nagyon izgalmas projekthét lesz Spanyolországban a tavaszi szünetben, a fenntarthatóság témájában, angol nyelven. A diákokat az aktív diákönkormányzati tagok közül választjuk ki.

Deákvarga Kinga Erasmus+ koordinátor

 

A projektet az Európai Bizottság támogatta. A közleményben megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

Közeledő események

máj
30
hét
5:00 du. Leendő első osztályos szülők rés...
Leendő első osztályos szülők rés...
máj 30 @ 5:00 du. – 6:30 du.
Szeretettel várjuk intézményünkbe a következő tanévre beiratkozott leendő diákjainkat. Intézményünkben a leendő első osztályos szülők részére szülői értekezletet tartunk május 30-án 17 órakor.

KRÉTA E-napló

e-ügyintézés

Jelen vagyunk a jövőben