Home » Angol nyelvtanfolyam Máltán

Intézmény elérhetőség 

  • Fóti Fáy András Általános Iskola
  • Cím: 2151 Fót Fáy András tér 1.
  • Telefon: +36 27 537 620
  • Email: titkarsag@fot-fay.hu
  • OM azonosító: 032347
  • Intézményvezető: Kakuk Zsolt 
  • Telefon: +36 30 243-8269 
  • Email: igazgato@fot-fay.hu 

KRÉTA

e-ügyintézés

Angol nyelvtanfolyam Máltán

Az Erasmus + program keretében augusztus utolsó hetében angol nyelvi képzésen vettem részt Máltán, St. Julianban. A nyelvtanfolyam címe Fluency and English Language Development for Educational Staff

A képzés helyszíne Máltán gyönyörű környezetben, a tengerparthoz közeli ESE Building épületében volt. Kis csoportokban, az angol nyelv tanításához korszerűen felszerelt tantermekben kezdtük az egy hetes munkát. Több csoportban folyt az angol nyelvi képzés, a csoportba sorolás egy előzőleg kitöltött szintfelmérő alapján valósult meg. Kiutazásom előtt néhány hónappal magánúton elkezdtem angolul tanulni, hogy rendelkezzem némi nyelvismerettel. Ez nagyon hasznos volt, bizonyos alapszintű nyelvismeret szükséges a tanfolyam kezdetén is, a tájékoztatók, információk megértéséhez.

A csoportomban négy lengyel és egy olasz kollégával, nagyon jó hangulatban teltek az órák. Az oktatás 9-től fél 3-ig tartott, ami soknak tűnik, de szinte röpült az idő. A tanárunk egy fiatal, energikus máltai tanárnő volt, pozitív kisugárzása a csoportra is átragadt. Számomra nagy élményt jelentett idegen nyelvi környezetben tanulni. A tanárunk az ismeretlen kifejezéseket, nyelvtani anyagot nagyon kreatív módon tanította, angolul mindent körülírt és elmagyarázott, amíg meg nem értettünk. Nagy öröm volt számomra, hogy a hét folyamán egyre jobban tudtam kommunikálni a csoporttársaimmal. Hazatérve a tanfolyamon megszerzett alapokra építve tovább folytatom az angol tanulást.

Az angol tanfolyam mellett volt lehetőségünk Málta kulturális örökségét is megismerni.

Két délután szervezett kirándulás keretében Valettára és Mdinába látogathattunk, szombaton pedig egy egész napos kirándulást szerveztek az érdeklődők részére Gozó szigetére.

Mi motivált engem, hogy ezt a tanfolyamot válasszam?

Az angol nyelv ismerete szükséges, hogy korszerű ismereteket, applikációkat, felhő alkalmazásokat eredményesen tudjak alkalmazni az óráimon, valamint inspiráló módszerekkel fejlesszem a tanulók képességeit és érdekessé tegyem az általam tanított tantárgyakat.

Másrészt további, és immáron angol nyelvű Erasmus + tanfolyamokon szeretnék részt venni, amelynek témája a komplex módszertani megújulás és új tanulástechnikai eljárok megismerése, tehetséggondozás.

 

Dománé Hegede Erika

Fitplaster HUngary Kft Iskolafesték program
2024. június
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Jelen vagyunk a jövőben