Home » Digitale Ideen für den Unterricht Präsenz, Online oder Hybrid

Intézmény elérhetőség 

  • Fóti Fáy András Általános Iskola
  • Cím: 2151 Fót Fáy András tér 1.
  • Telefon: +36 27 537 620
  • Email: titkarsag@fot-fay.hu
  • OM azonosító: 032347
  • Intézményvezető: Kakuk Zsolt 
  • Telefon: +36 30 243-8269 
  • Email: igazgato@fot-fay.hu 

KRÉTA

e-ügyintézés

Digitale Ideen für den Unterricht Präsenz, Online oder Hybrid

DÜSSELDORF AUGUSZTUS 20-26.

Dr. Mihály Sándorné

 

Augusztus 20-26.között Düsseldorfban az IIk. Idegennyelv és Kommunikációs központ szervezésében vettem részt egy nagyon színvonalas továbbképzésen.

A továbbképzés célja a jelenléti virtuális, hibrid, vegyes környezetben történő digitális oktatás fejlesztése, minőségének elmélyítése volt.

Az érdekes, nívós előadások megrendezésére a Rajna Vesztfália főváros, Düsseldorf belvárosi IIK modern üvegpalotája adott otthont.

A kellemes vidám hangulatú előadásokon török, fehérorosz és magyar pedagógus kollégákkal igyekeztünk elsajátítani a Hibrid oktatás legújabb vívmányait, széleskörű, korlátlan lehetőségeit, a digitális tanításhoz szükséges legfontosabb kompetenciákat.

Semivirtuelle Escape Rooms saját fejlesztése, programozás, KAHOOT, WOODLE és egyéb ismert TOOL típusok, tanulási dialógus a CHATGPT Mesterséges Intelligencia technológiájával, szoftver alapú alkalmazások gazdagították a színes, érdekes, változatos iskolai programot.

A szakmai képzésen megismert Tools típusok közül a Kahoot interaktív kvízkészítő alkalmazás és a Wordle, Wardle walesi szoftvermérnök által készített, és fejlesztett webalapú szójáték programok  szisztémáját alkalmaztuk leggyakrabban, gondolkodtató, tudásmérő gyakorlati feladatoknál, egyéni és csoportos formában, versenyszellemben.

A Kahoot és a Wordle számítógépprogram kitűnően beépíthető mind a magyar nyelv és irodalom, mind az Ének-zene oktatási folyamatába, de a szabadidős tevékenységek tekintetében is hatékonyan alkalmazható, színesebbé, érdekesebbé teszi az adott órát.

Az ötnapos továbbképzés csúcspontja, legnagyobb kihívása önálló interaktív video prezentációja volt, csoportos munkában, a témaválasztás szabadságával.

A video témája kapcsán egy tanítási óra megtartása zárta a gazdag, sokszínű programot.

Az informatikai ismeretek elsajátítása mellett volt lehetőség Düsseldorf múltjának, történetének, szépségének megismerésére is.

Csoporttársaimmal bebarangoltuk a hangulatos Óvárost.

Megcsodáltuk közösen a 14. századi Lambertus-bazilikát, a reneszánsz Városházát, és a Schiffahrt múzeumot.

Nagy sétákat tettünk esténként a Hofgarten-ben, Németország első nyilvános parkjában, és a Kőnigsalle elegáns bevásárló utcájában.

Alkalmunk volt a Rajna-torony pompás körpanorámáját megcsodálni, a romantikus rózsaszín Benrath kastély parkjának növényvilágát, állatvilágát megtekinteni, a tavak, szökőkutak szépségében gyönyörködni, és a naplemente hangulatát átélni.

A késő esti órákban landoló repülőgépről fájó szívvel vettem búcsút csoporttársaimtól, a kivilágított város ikonikus szépségeitől, a Médiakikötőtől, TV toronytól, Franck Gehry tervezte Neuer Zollhoftól, a Rajna partján a Művészeti sétaútvonalon fekvő autentikus múzeumok gyönyörű épületeitől, a modern kiállító termektől, és a  méltán híres Japán negyed  érdekes stílusától.

Fitplaster HUngary Kft Iskolafesték program
2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Jelen vagyunk a jövőben