Home » Csapatépítés együttműködést, empátiát, toleranciát fejlesztő technikák-Rovinj

Intézmény elérhetőség 

  • Fóti Fáy András Általános Iskola
  • Cím: 2151 Fót Fáy András tér 1.
  • Telefon: +36 27 537 620
  • Email: titkarsag@fot-fay.hu
  • OM azonosító: 032347
  • Intézményvezető: Kakuk Zsolt 
  • Telefon: +36 30 243-8269 
  • Email: igazgato@fot-fay.hu 

KRÉTA

e-ügyintézés

Csapatépítés együttműködést, empátiát, toleranciát fejlesztő technikák-Rovinj

Csapatépítés, együttműködést, empátiát, toleranciát fejlesztő technikák

 

  1. július 16-tól 22-ig részt vehettem az Erasmus + ösztöndíj keretében egy tanárképzési kurzuson, Horvátországban, Rovinjban, immár második alkalommal. A kurzus címe: Csapatépítés, együttműködést, empátiát, toleranciát fejlesztő technikák. A kurzus szervezője: a JUTAKI Bt.-Hungary Expert a Tanárokért és a Diákokért szervezet volt.

A tanári továbbképzés ügyvezetője Véghné Juhász Krisztina, akitől nagyon sok segítséget kaptunk a program egész ideje alatt, étkezés, szállás, képzési tudnivalók, fakultatív programok tekintetében. Támogatásával előzetes tudás- és igényfelmérő kérdőívet töltöttünk ki. Nagyon tetszett az idei képzésen az, hogy naponta voltak fakultatív programok. Így elmehettünk evezni, delfinnézőbe, ellátogathattunk Pulába, Porecbe, Motovunba, illetve akik kéthetes kurzuson vehettek részt Abbáziába és Velencébe is mehettek kirándulni.

A kurzus trénere Uhrin Csaba drámapedagógus volt, aki a kurzus kezdete előtt ismertette a részletes heti programot, s nagyon sok játékot ígért nekünk.

A tanfolyam célja volt, hogy miként, milyen mértékben működhetünk együtt, hogy betekinthessünk a kulisszák mögé, hogy megfigyelhessük, mitől működik egy játék, technika, vagy mitől nem. Hogyan kell egy csapatot vezetni. A szórakoztató, motiváló csapatépítő tevékenységek inspirálóan hathatnak az összetartás kialakítására, az összetartozás és a közösség, a tolerancia és a csapatszellem légkörének megerősödéséhez, valamint a kommunikációs készségek fejlesztéséhez. A csapatépítő feladatok hozzájárulnak a közös problémamegoldáshoz, fejlesztik az empátiát és a csoportba és önmagunkba vetett bizalmat, fokozzák a kreativitást és növelik az önbecsülést.

Ennek alapján állította össze Csaba a heti „órarendet” is, volt ismerkedési játék, névtanulás, közös pontok, közös vonások keresése, kapcsolatteremtő, bizalomjátékok, építés, rajzolás, kártyajátékok, improvizáció. Önismereti, társismereti játékok.  Ezeket a játékokat a kisiskolás kortól egészen a felnőtt csapatépítési tréningeken át lehet alkalmazni. Nagyon tetszett az, hogy mindig mozgásban, lendületben voltunk, drámapedagógiai módszereket is tanultunk, hogy naponta felelevenítettük az előző nap játékait. A kurzus végén ígéretet kaptunk arra, hogy ezeket a játékokat összegyűjtve, rendszerezve megkapjuk a tanév kezdetén.

A továbbképzés zárásaként értékeltük a tanfolyamot, elégedettségi kérdőívet töltöttünk ki, s felvettük a kapcsolatot egymással és a tanfolyam vezetőjével is. A szombati napon pedig egy csodálatos hajókiránduláson vehettünk részt.

A továbbképzés során rengeteg új ismeretre tettem szert, új emberekkel találkoztam, akikkel megoszthattam tudásomat, tapasztalataimat. A kurzusra az ország valamennyi részéről érkeztek kollégák, voltak Romániából is hallgatók a többi képzésen. Úgy érzem, hogy jól választottam a képzések közül, hiszen 2022-ben lettem drámapedagógus, s ezen a kurzuson tovább bővíthettem ismereteimet drámajátékokból, drámapedagógiai módszerekből. A kurzus végére igazi csapatot építettünk.

Fót, 2023. augusztus 22.            Hangyálné Praszna Éva – Fáy András Általános Iskola, Fót

Fitplaster HUngary Kft Iskolafesték program
2024. június
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Jelen vagyunk a jövőben