Home » Kovács Éva

Fóti Fáy András Általános Iskola 2151 Fót Fáy András tér 1.

OM azonosító: 032347

Telefon: +36 27 537 620 Telefon: +36 30 244 0824 | E-mail: info@fot-fay.hu

Fenntartó: Dunakeszi Tankerületi Központ

2120 Dunakeszi Állomás Sétány 4. +36 27 795-206 E-mail: dunakeszi@kk.gov.hu

Könyvtár

Kovács Éva

„Minden kis tücsöknek jut hely a kórusban,

némely hang mély, a másiké magas,

megint másik hangosan ciripel,
és akad, aki csak tapsolni tud.”

(Margaret Martle)

 

Kedves Szülők!

Szeretettel és tisztelettel köszöntöm Önöket, 2022 tanévben induló első osztályom tanítójaként!

Iskolánk vezetésének támogatásával osztályom drámaorientáltságú első osztály lesz. Ez az elnevezés rendhagyó. A gyermekek erőteljes érzelmi, képességbeli, szociális, közösségfejlesztését helyezi előtérbe, ezen képességek alapján segíti elő a kisgyerekek gondolkodásának fejlődését.

Módszereiben is más. A matematika tanítása szorobán segítségével történik, ahol a gyerekek ennek az eszköznek a segítségével tanulnak 4 éven keresztül, és sajátítják el a gondolkodási műveletek különböző formáit.

Az írástanításban a dőlt írás módszerével dolgozunk, amely lehetővé teszi a gyengébb finommozgással rendelkező kisgyerekek számára is a szép és gyors írást.

A tankönyvek kiegészülnek egy differenciálásra alkalmas heti feladatgyűjteménnyel, melynek része egy kerettörténet. Ehhez a kerettörténethez kapcsolódik minden tantárgy, így válik lehetővé a gyerekek érzelmi, közösségi, szociális fejlesztése.

Drámaórákon az alapozó szakaszban képességek fejlesztésével foglalkozunk, majd a színjáték kerül előtérbe, ahol a gyerekeknek lehetőségük lesz színpadi produkciókban való közreműködésre. A módszer tartalmából következik, hogy nagy hangsúlyt fektetek a tanórán kívüli együttlétre, munkára.

Kérem, ne ijedjenek meg a módszer szokatlanságától; Gödöllő városában már 7 évvel ezelőtt bevezetésre került, a város elismerte és díjazta.

 

Kovács Éva

Tanító, drámatanár, mesterpedagógus

 

 

Közeledő események

máj
30
hét
5:00 du. Leendő első osztályos szülők rés...
Leendő első osztályos szülők rés...
máj 30 @ 5:00 du. – 6:30 du.
Szeretettel várjuk intézményünkbe a következő tanévre beiratkozott leendő diákjainkat. Intézményünkben a leendő első osztályos szülők részére szülői értekezletet tartunk május 30-án 17 órakor.

KRÉTA E-napló

e-ügyintézés

Jelen vagyunk a jövőben