Home » Jakabné Kaudersz Orsolya

Intézmény elérhetőség 

  • Fóti Fáy András Általános Iskola
  • Cím: 2151 Fót Fáy András tér 1.
  • Telefon: +36 27 537 620
  • Email: titkarsag@fot-fay.hu
  • OM azonosító: 032347
  • Intézményvezető: Kakuk Zsolt 
  • Telefon: +36 30 243-8269 
  • Email: igazgato@fot-fay.hu 

KRÉTA E-napló

e-ügyintézés

Jakabné Kaudersz Orsolya

 

„Mindenkiben van valami jó, csak meg kell találni. Egy tanárnak kötelessége a jót megkeresni és kibontakoztatni.”                                             Lucy Maud Montgomery

 

Kedves Szülők és Gyerekek!

Jakabné Kaudersz Orsolya, Orsi néni vagyok, a jelenlegi 4.c osztály osztályfőnöke.

2006-ban diplomáztam magyar szakos tanítóként, 2022. márciusában pedagógus II. minősítést szereztem. A Fáy Iskolában 8 éve dolgozom. Osztályomban a fő tantárgyakon kívül készségtárgyakat is tanítok.
Az egyik legfontosabb, hogy a gyerekekkel megszerettessem a tanulást, az iskolába járást. Ehhez sokszor elegendő a folyamatos, pozitív megerősítés, kedves szavak, humor, dicséret és rengeteg játék. Néha viszont akadnak nehézségek a tanulás terén, ezért ezeknek a gyerekeknek differenciált tanítást, valamint több gyakorlási lehetőséget biztosítok, mert nekik is szükségük van sikerélményekre.
Célom, hogy biztos tudást, alapokat adjak olvasásból, írásból és matematikából, nem elhanyagolva a napi testmozgás és a készségtárgyak fontosságát is. Igyekszem minden kisgyereket saját magához mérten értékelni és kihozni belőle a maximumot.
Szeretek harmonikus, családias légkört kialakítani az osztályteremben is, a színes falak, dekorációk, játékok barátságosabbá teszik az iskolába kerülő gyerekek számára a környezetet.
Az elmúlt években elvégeztem Polgár Judit Sakkpalota képzéseit, ezért a tanórák folyamatába, már első osztálytól kezdve, beépítem a sakkot, mint játékot, és mint módszertant is. Ez a program remekül fejleszti a gyerekek logikai gondolkodását, problémamegoldó vagy együttműködő készségeit.
Mindig nagyon lényeges volt számomra, hogy a gyerekek úgy tekintsenek rám, mint arra a személyre, akiben megbízhatnak, aki mindig ott van mellettük, ha szükségük van rá. Ehhez nagyfokú bizalomra és kölcsönös együttműködésre van szükség. Szerves részét képezi a munkámnak a szülőkkel való kapcsolattartás, közös programok szervezése, a folyamatos információáramlás is. A gyerekek lelki egészsége épp olyan fontos, mint a testi egészség, ezért rendszeresen meditálunk, beszélgetünk, és próbálok minél több közös programot szervezni. Szeretünk múzeumba, színházba járni; családi pikniket rendezni; versenyeken részt venni; vendégelőadókat hívni. Célom, a gyerekeket igazi, összetartó csapattá kovácsolni, sok-sok felejthetetlen élménnyel gazdagítani őket, melyekre a négy év elteltével örömmel emlékezhetünk majd vissza.

Minden sikerül: ez volt a szlogen régebben. Lecseréltem arra, hogy “bármi lehet”. Mert mindennek talán nem is kell sikerülnie. Viszont bármiből ki tudsz hozni valami jót. És lehet, hogy jobb lesz, mint valaha gondoltad volna!”                      

                                                                                                      Vámos Robi

 

 

Fitplaster HUngary Kft Iskolafesték program
2023. október
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Jelen vagyunk a jövőben