Home »

Fóti Fáy András Általános Iskola 2151 Fót Fáy András tér 1.

OM azonosító: 032347

Telefon: +36 27 537 620 Telefon: +36 30 244 0824 | E-mail: info@fot-fay.hu

Fenntartó: Dunakeszi Tankerületi Központ

2120 Dunakeszi Állomás Sétány 4. +36 27 795-206 E-mail: dunakeszi@kk.gov.hu

Könyvtár

Téli ünnepek a Fáyban


 

A téli ünnepi készülődés az adventi időszakkal kezdődik. Elhelyeztük az adventi koszorút az iskola bejáratánál és a tantermek is ünnepi dekorációt kaptak.

Elérkezett a Mikulás napja, ami nagy izgalommal töltötte el a kis diákokat, de még a nagyobbakat is. Iskolánk pedagógusai ismét lelkesen készülődtek egy Mikulás színdarab bemutatásával, de ezt csak felvételről nézhették a gyerekek és sajnos az óvodásokat sem tudtuk vendégül látni a járvány miatt. A siker nem maradt el így sem, köszönet Vámos Regina tanítónőnek, aki megálmodta, megírta a darab szövegkönyvét és mindenkinek, aki részt vett a film elkészítésében, akár szereplőként, alkotóként, díszlettervezőként vagy operatőrként.

Természetesen aznap ellátogatott a Mikulás a tantermekbe is, hogy ajándékait személyesen vigye el a jó gyerekeknek.

 

Ezután a reál munkaközösség szervezésében a gyerekek karácsonyi ajándékokat készítettek szintén Fáy hagyományok szerint, mely szintén segít az ünnepekre hangolódni és a gyerekeknek lehetőséget nyújt a saját kezű ajándékok készítésére.

A DÖK minden évben megrendezi a Luca napi vásárt, ami sajnos újra elmaradt, viszont a diákok által készített gyönyörű asztali díszek megvásárolhatók voltak, ezzel is támogatva a DÖK által szervezett változatos programokat. Lelkesedésüknek köszönhetően a Mosoly Manók újra munkába lendültek és a gyerekek által összekészített ajándékdobozokat eljuttatták a rászoruló gyerekeknek.

A munkát a DÖK segítő pedagógusa Krakovszky Barbara tanárnő fogta össze és szervezte meg.

A karácsonyi műsort idén is a 2. évfolyam előadásában láthattuk volna, de ehelyett videók készültek, melyek az alábbi linkeken tekinthetőek meg:

2.a osztály műsora

2.b osztály műsora

2.c osztály műsora

 

Köszönet a műsorért Gábor-Hegyi Zsuzsa 2.a, Cselőné Magyar Lilla 2.b és Kusztor Márta 2.c osztályos tanítóknak és segítőiknek.

 

Kívánunk mindenkinek további sikerekben gazdag, boldog új évet!

 

Közeledő események

Nincsenek közelgő események

KRÉTA E-napló

e-ügyintézés

Jelen vagyunk a jövőben