Home »

Intézmény elérhetőség 

  • Fóti Fáy András Általános Iskola
  • Cím: 2151 Fót Fáy András tér 1.
  • Telefon: +36 27 537 620
  • Email: titkarsag@fot-fay.hu
  • OM azonosító: 032347
  • Intézményvezető: Kakuk Zsolt 
  • Telefon: +36 30 243-8269 
  • Email: igazgato@fot-fay.hu 

Könyvtár

„Heroes of the future” – A jövő Fáy-s hősei


Iskolánk pályázott a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó „Heroes of the future” ifjúsági élményprogramjára. November 30-án 22 hatodikos tanuló vehetett részt a rendezvényen. Néhány mondat a gyerekek beszámolóiból:

„Megérkeztünk a Hungexpo területére, majd átvettük az uzsonnacsomagjainkat, ettünk és megnéztük, hogyan csinálnak PET-palackból vonalzót. Aztán megnéztünk egy eszméletlen jó játékkal teli showt, nagyon tetszett, bár sokan belebeszéltek. Nagyon jó volt a nap.” (TOMAN FANNI)

„Mikor elindultunk és odaértünk, kicsit uncsinak hittem, de mikor néhány feladaton túl voltunk, izginek tűnt. A kedvenc részem a méhkeresős volt, amikor „véletlen” hangok jöttek, és bementünk egy ijesztő terembe, és ott volt egy hangnavigációs asztal. A hang 2100-ból szólt hozzánk. A méhekről kérdezett, végül kinyílt két ajtó, ahonnan két szkafanderes alak jött ki. Kiderült, hogy azért vannak ilyen ruhában, mert 2100-ban a túlmelegedés és a levegőszennyezés miatt ilyet kell hordaniuk. Ők is a méhekről kérdeztek, mert 2100-ra azok már kihaltak. Miután mindenre feleltünk, egy fura, imbolygó helyre értünk, ahol mozgott a „talaj”, de sikerült közösen egyensúlyba hoznunk. A következő pályán egy fura, de vicces alak állt, akit úgy hívtak: Mr. Minden Eladó, mert el szeretett volna adni mindenféle műanyag játékot/tárgyat, de mi átmentünk egy másik szobába, ahol azt mutatták, hogy milyen lassan bomlik le a műanyag: évszázadok múlva is megmarad ez a káros hulladék. Végül egy tudós termébe értünk, aki a méheket kutatta. Majd virtuális méheket kellett beterelnünk a kaptárba, de kiderült, hogy 2100-ban már nem tudnak segíteni. De mi segíthettünk a világon, mert egy „műhelyben” képesek voltunk helyesen válaszolni a kérdésekre. A legvégén Gaiától és a tündéreitől a földet jelképező nyakláncokat kaptunk. Visszafelé jót beszélgettem az egyik szkafanderes kísérőnkkel. Szerintem a program fárasztó volt, de nagyon élvezetes!” (HAUBL RÉKA)

„…Számomra nagyon jó élmény volt, mert nagyon sokat tanultam, hogy mennyire fontos megvédenünk a környezetünket. Nagyon jól be tudták mutatni, hogy mi lesz, ha nem sikerül… Nagyon izgalmas volt. A programszervezők nagyon kedvesek voltak.” (CORTAT DORKA)

„A Hungexpón nagyon kedvesek és aranyosak voltak. Sok új és hasznos dolgot tanultam meg, pl. hogyan hasznosítanak újra dolgokat. És ami az egészben legjobban tetszett, az a játékos, szabadulószobás program volt. Köszönjük szépen, Kinga néni és Barbara néni, hogy erre lehetőségünk volt. Legközelebb is nagyon nagy örömmel elmegyek!” (BERTA BOGI)

A telefonjainkat ki kellett kapcsolni, ezért saját képek helyett itt néhány fotó a médiából:

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211203/szuperhosos-kalandpalya-igy-tanuljak-meg-a-gyerekek-hogy-mi-a-baj-a-klimavaltozassal-513812#gallery-1858

Közeledő események

Nincsenek közelgő események

KRÉTA E-napló

e-ügyintézés

Jelen vagyunk a jövőben