Home »

Intézmény elérhetőség 

  • Fóti Fáy András Általános Iskola
  • Cím: 2151 Fót Fáy András tér 1.
  • Telefon: +36 27 537 620
  • Email: titkarsag@fot-fay.hu
  • OM azonosító: 032347
  • Intézményvezető: Kakuk Zsolt 
  • Telefon: +36 30 243-8269 
  • Email: igazgato@fot-fay.hu 

KRÉTA

e-ügyintézés

Fáy Nap 2023. október 25.


Ebben az évben is színvonalas programokkal ünnepeltük meg azt, hogy 22 évvel ezelőtt vette fel iskolánk, a „haza mindenesének”, Fáy Andrásnak a nevét. Először egy műsorral emlékeztünk meg névadónkról, annak munkásságáról, életéről kaptunk ismereteket az 5. a osztály jóvoltából. Majd Kakuk Zsolt igazgató köszöntötte Márkus Andrea tanárnőt nyugdíjba vonulása és kitüntetése alkalmából. A műsor zárásaként a Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium végzős diákjainak táncaiban gyönyörködhettünk, teremtve előadásukkal fergeteges hangulatot, emelve a további programok színvonalát. Nagyon köszönjük nekik a ropogós csárdást, verbunkot, a tánctanítást és a táncházat is a nap végén. A nap további részében az alsó és felső tagozat külön foglalkozásokon vehetett részt. A felső tagozatosok akadályverseny formájában bővíthették ismereteiket a névadóról, a reformkorról és Fótról.

A tornateremben mozgásos, játékos feladatokat oldottak meg a tanulók, volt sorverseny, célbadobós, párviadal. Egy pillanatra Károlyi István huszárjainak érezhették magukat, csákót vettek a fejükre és lovacskáztak is. A további állomásokon megismerkedhettek a gyerekek a szódavíz készítéssel és a fröccs történetével, „belekóstolhattak a somlói galuskába”. Totót töltöttek ki Fáy András életéről, mesecímeket, nyelvi rejtvényeket kellett kitalálniuk. Művészeti jellegű programok is voltak, pl. fóti épületekhez kellett tervezni új részeket, vagy jelenetet kellett készíteniük a Fóti dal című költeményhez. A népi táncosok segítségével egy fóti gyűjtésű népdalt tanultak a diákok, s néhány tánclépést is nagy sikerrel, remek hangulattal. Október 31-én ünnepeljük a Világtakarékosság napját. Ezen az állomáson a totó mellett régi pénzekből is láthattunk kiállítást. Mivel iskolánkban az angolt magas óraszámban tanuljuk, lehetőség nyílt arra, hogy angolul is olvassunk állatmeséket, s Fáy meséket olvassunk fel magyarul. A 10. állomáson érdekességeket tudhattunk meg a fóti Somlyó védett növény – és állatvilágáról. A Fáy-nap során sokat fejlődött a tanulók digitális kompetenciája, mivel a mobiltelefonok használatával, QR-kódok leolvasásával további információkhoz juthattak az egyes állomásokon.

Azt gondolom, hogy ismét egy klassz programot sikerült megvalósítanunk, reméljük mindenki jól érezte magát! Köszönet minden állomásvezetőnek, osztályfőnöknek és Barbara néninek a sok segítségért!

Praszna Éva – Humán munkaközösség

Fáy Nap az alsó tagozaton, ahogy Kovács Éva tanító néni megálmodta

Az előzetes feladatok már felkeltették érdeklődésüket. Ebben az évben, a megszokottól eltérően, állomásokat kellett keresniük az iskola területén, fényképek segítségével. Így a 13 állomás kiegészült egy plusz feladattal: a gyors tájékozódással. A szellemi munkát igénylő kérdéseken túl, sok érdekes, kreativitást feltételező feladattal találkoztak a gyerekek: papírdobozokból akadémiát építettek, tárgyak segítségével szőlőültetvényt jelenítettek meg: de izgalmas volt a Fáy érme keresése is. Szívesen és érdekesen fogalmazták meg, hogy miért is jó Fáysnak lenni.

Nem voltak állomásvezetők, minden osztály maga felelt azért, hogy a helyszíneket rendben hagyják el, az eszközökre vigyázzanak.

Ezúton is köszönöm kollégáim és a gyerekek lelkes játékát!

 

 

 

 

 

 

 

 

Fitplaster HUngary Kft Iskolafesték program
2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Jelen vagyunk a jövőben