Home » Matisz Mónika

Közeledő események

Nincsenek közelgő események

KRÉTA E-napló

e-ügyintézés

Könyvtár

Jelen vagyunk a jövőben

Matisz Mónika

Pedagógusi pályámat 1999-ben képesítés nélküli nevelőként kezdtem. Ezzel párhuzamosan végeztem a Miskolc Egyetem Comenius Tanítóképző karán, a tanítói szakot, háztartástan technika műveltségi területtel. 2016-ban matematika kiegészítő szakot végeztem és azóta felső tagozaton is tanítok matematikát. 2019-ben pedagógus minősítést szereztem. Hat éve az alsós reál munkaközösség vezetője, valamint a Szülők a Fáy Suliért Alapítvány Alapítója vagyok.

Iskolánkban 9 évvel ezelőtt kerültem, jelenleg a 4.b osztály osztályfőnöke vagyok, a matematika, magyar nyelv és irodalom, etika, technika, és testnevelés tantárgyakat tanítom.

Az első osztályomban  közreműködésemmel került sor a lovas oktatás bevezetésére, amelyet, hogy ha lehetőség nyílik rá tovább szeretnék folytatni a leendő diákjaimmal.

Igyekszem az óráimat, színessé, jó hangulatúvá, és érdekessé tenni a gyerekek számára..Fontosnak tarom, hogy az iskolánkban a diákjaink nemcsak tudást és tapasztalatot szerezzenek,hanem felejthetetlen élményeket. Számos matematika versenyekre készítem fel diákjaimat, melyen tudásukkal kiemelkedő eredményeket érnek el.

Nemrégiben elvégeztem Polgár Judit Sakkpalota tanfolyamát ,mert kiemelkedő jelentőségűnek tartom a gyerekek logikus gondolkodásának fejlesztését játékos formában, erre pedig kitűnően alkalmas ez a program.

Számos iskolai rendezvényen családi ünnepeken részt veszünk a gyerekekkel. Erdei iskolát már 7 éve szervezünk .Célom hogy kiegyensúlyozott , vidám magukban bízó , egymást elfogadó gyerekeket neveljek, szülői összhangban.

Arra törekszem hogy tanulóim a 4 év során biztos alapokon nyugvó ismeretanyagot  szerezzenek. Óráimon figyelembe véve a csemeték képességeit használom a differenciált oktatást. Nemcsak a kezdeti de a későbbi időszakban is fontosnak tartom a manuális tevékenykedtetés, a játszva tanulást, ezzel megteremtve egy színes jó hangulatú órát.

A gyerekeknek az iskola a második otthonuk, ezt egy szerető családias légkörben igyekszem szebbé, biztonságosabbá tenni számukra.

Vallom , hogy minden kisgyermek szívét más-más kulcs nyitja , célom, hogy megtaláljuk a szívükhöz vezető kulcsot.” jól csak a szívével lát az ember…..