Home » Hívogató » Elsős tanítók 2020-2021 » Gábor-Hegyi Zsuzsa

Közelgő események

Nincsenek közelgő események

Kréta e-napló

e-ügyintézés

KÖNYVTÁR

Jelen vagyunk a jövőben

Gábor-Hegyi Zsuzsa

Tanítói diplomámat 2001-ben szereztem a Jászberényi Tanítóképző Főiskolán vizuális nevelés műveltségterületen. 2002-ben osztálytanítói állást kaptam a Sashalmi Waldorf Iskolában, majd 2004-ben elvégeztem a Waldorf Tanári Szakot. 2010-től gyógypedagógiai iskolában kezdtem dolgozni, ahol enyhe és – középsúlyos értelmi fogyatékos gyerekeket tanítottam.

16 év pedagógia módszereit, tapasztalatait jelenlegi munkámba szívesen beépítem. Célom, hogy a gyerekek szeressenek iskolába járni. Találják meg saját útjukat, nyissuk ki feléjük a világot. A „szív, kéz és fej” egyidejű nevelése, azaz a testi, lelki és szellemi adottságok fejlesztésére időt szánjunk.

Nem vagyunk egyformák. Kinek több, kinek kevesebb támogatás, segítségnyújtás szükséges. A gyógypedagógiából azokat a tapasztalatokat használom fel, amelyek a nevelésben az odafigyelést, az egymás iránti tiszteletadást és az elfogadást erősítik.

Olyan osztályközösség megteremtésére törekszem, ahol a gyermekek képességeik, tudásuk leginkább fejlődik, ahol a személyiségük kiteljesedhet. Mindezt sok mozgással, játékkal, mesével és zenével, élménypedagógiával.

„ Adni, adni, jó szót, mosolyt, bátorítást, hitet, de mindenek felett soha el nem múló szeretetet.”

(Goethe)